Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La Junta de Portaveus condemna els atacs homòfobs i demana més polítiques públiques LGTBI+

ACN Barcelona.-La Junta de Portaveus ha aprovat una declaració en què condemna les agressions homòfobes, “especialment les brutals agressions que han tingut lloc aquest cap de setmana”. El text, a […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-La Junta de Portaveus ha aprovat una declaració en què condemna les agressions homòfobes, “especialment les brutals agressions que han tingut lloc aquest cap de setmana”. El text, a proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, no ha estat una declaració institucional perquè Vox s’hi ha oposat, segons han explicat fonts parlamentàries. A la declaració, la cambra mostra “tot el suport i reconeixement a les persones que han viscut situacions de menyspreu, discriminació o violència per raó de la seva orientació sexual i/o identitat de gènere” i condemna “de forma enèrgica i absoluta” les agressions que hi ha hagut a Barcelona els darrers dies. I apunta que cal “seguir treballant per desenvolupar polítiques públiques LGTIB+”

“Són incidents i situacions intolerables, que no tenen cap mena de cabuda en la nostra societat i que reclamen del rebuig frontal de tota la societat, així com de les institucions”, assenyalen. “Malauradament, es continuen donant casos d’exclusió familiar, assetjament a les xarxes socials o en els nuclis socials per motius de la identitat sexual o expressió de gènere, així com agressions i violència contra el col·lectiu LGTBI+”, appunten. I alerten que les dades de l’Observatori contra l’Homofòbia, amb 74 incidències aquest any i més de 850 des del 2004, no es poden acceptar.Finalment, encoratgen la societat catalana i els adminstracions públiques del país a treballar “de manera conscient” en l’eradicació de la LGTBIfòbia i tota discriminació per raó de gènere i orientació sexual.