Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La JEZ de Sant Joan de Vilatorrada fa marxa enrere i permet tornar a penjar les estelades als partits polítics

ACN Sant Joan de Vilatorrada.-La Junta Electoral de Zona de Sant Joan de Vilatorrada ha deixat sense efecte el requeriment que obligava a retirar les estelades col·locades en els fanals […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Sant Joan de Vilatorrada.-La Junta Electoral de Zona de Sant Joan de Vilatorrada ha deixat sense efecte el requeriment que obligava a retirar les estelades col·locades en els fanals del municipi en tractar-se d’espai destinat a “propaganda electoral”. Arran d’una denúncia de Ciutadans, la JEZ va enviar un requeriment a l’Ajuntament (Alternativa per Sant Joan i PSC) exigint la retirada “immediata” per “una vulneració de la neutralitat política institucional en temps de campanya electoral”. El consistori les va retirar dissabte malgrat que els partits independentistes, propietaris de l’espai electoral, havien presentat un recurs i no s’havia resolt. Dilluns es va resoldre a favor dels independentistes i, aquest dimarts, el consistori ha tornat a penjar les banderes.

En la resolució del recurs, a la que ha tingut accés l’ACN, la JEZ determina que les banderes estelades “en realitat han estat posades en fanals i llocs atribuïts pel mateix Ajuntament a les forces polítiques”. Per aquesta raó “deixa sense efecte el requeriment” on s’exigia la retirada “sempre i en tot cas que els símbols esmentats o similars es trobin ubicats en llocs que hagin estat designats per a propaganda electoral”.Fonts del consistori han explicat que, un cop han rebut la resolució del recurs, les banderes s’han col·locat de nou. També que van optar per treure-les dissabte, abans de la resolució, perquè el requeriment, rebut dijous passat, instava a fer-ho de forma “immediata”.Cal recordar que les forces independentistes, ERC, CUP, JxCat i PDeCAT van denunciar que l’Ajuntament retirés les estelades abans de resoldre’s el recurs. En un comunicat conjunt, els partits independentistes van criticar que la junta havia “vulnerat” els seus drets, i van considerar que el requeriment, adreçat a l’Ajuntament, no a les candidatures, era “manifestament inexacte” en el seu contingut i basat en una demanda d’una candidatura política, també “inexacta i malintencionada”.Juntament amb l’ANC de Sant Joan i Sant Martí, els partits independentistes duen a terme una campanya conjunta que insta a la població a penjar estelades als balcons i finestres. Les candidatures havien acordat participar d’aquesta campanya i penjar als seus espais electorals, juntament amb els seus cartells, banderes estelades com a “mostra de la unitat i compromís” del moviment independentista.