Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

La JEP dona la raó a l’Ajuntament d’Arenys i autoritza les pancartes amb les paraules ‘Llibertat’ i ‘Democràcia’

ACN Barcelona.-La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha estimat el recurs de l’Ajuntament d’Arenys de Mar contra l’ordre de la Junta Electoral de Zona de retirar la façana de […]

Avatar
Agències 23/10/2019

ACN Barcelona.-La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha estimat el recurs de l’Ajuntament d’Arenys de Mar contra l’ordre de la Junta Electoral de Zona de retirar la façana de l’edifici consistorial dues pancartes amb les paraules ‘Llibertat’ i ‘Democràcia’, atenent la petició de l’entitat ‘Aixeca’t-Levántate’. La Junta Electoral de Zona ordenava la retirada de qualsevol símbol amb “significació política”, contra la qual cosa, l’Ajuntament recorria amb l’argument que Llibertat i Democràcia expressen valors en els quals es basa “qualsevol estat democràtic i de dret”. Ara, la Junta Electoral de Barcelona considera “correctes” aquestes al·legacions i considera els dos conceptes “valors fonamentals” recollits a la Constitució espanyola.

La JEP opina que “amb independència de quina fos la finalitat amb la qual es van col·locar les pancartes, el cert és que proclamen valors constitucionals que no es pot presumir que es corresponguin només amb alguns partits polítics”.

Relacionats