Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

La JEC conclou que el Govern ha vulnerat en diverses ocasions la prohibició d’exaltar èxits, però descarta sancions

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La Junta Electoral Central (JEC) ha conclòs que la Generalitat ha vulnerat en diverses ocasions la prohibició d’exaltar èxits de la seva gestió en període electoral. En un acord fet públic aquest dimecres, la JEC estima parcialment la denúncia presentada per Junts. L’àrbitre electoral creu que unes afirmacions del president del Govern, Pere Aragonès, el 5 de maig en la presentació de la campanya forestal contra incendis i una nota de premsa del 2 de maig de la conselleria d’Educació suposen un incompliment de l’article 50.2 de la llei electoral perquè aquestes dues manifestacions denunciades no van ser “campanyes informatives que resultin imprescindibles per a la salvaguarda de l’interès públic”.

Tanmateix, la JEC descarta obrir cap expedient sancionador perquè no ho veu un incompliment greu o reiterat. L’àrbitre electoral remarca que les referències que conté la denúncia són “aïllades”.

Publicitat

“No s’acredita, per tant, que existeixi una vulneració ‘sistèmica’ (com diu la denunciant) de l’article 50.2, per la qual cosa no es contempla l’adopció de cap altra mesura addicional més enllà de declarar la vulneració d’aquest precepte”, diu l’acord.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió