Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La JARC veu “desproporcionada” la prohibició de segar a tot Catalunya pel risc d’incendi

ACN Barcelona.-L’organització de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha considerat “desproporcionada” la prohibició de segar a tot Catalunya pel risc d’incendi. L’entitat creu que “no té sentit aturar […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-L’organització de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha considerat “desproporcionada” la prohibició de segar a tot Catalunya pel risc d’incendi. L’entitat creu que “no té sentit aturar 48 hores l’activitat de les màquines recol·lectores o empacadores de palla de cereal en zones on no constitueix un perill d’incendi”, com on hi ha cultiu en reg. Per això, ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Buch, “que modifiqui la resolució presa, ajustant-la a la situació de risc real d’incendi de cada territori” i, en cas que no ho faci, demanarà la seva dimissió. A més, i coincidint amb Unió de Pagesos, considera “inadmissible” que la decisió s’hagi pres “sense consultar” el sector.

Segons la JARC, aquesta decisió “provoca un perjudici innecessari al sector agrari” i s’ha pres “trencant els acords presos durant les reunions de treball prèvies”, en les quals asseguren que els representants dels productors i de l’administració ja havien establert les mesures de protecció i control d’incendis.L’entitat és “conscient” del moment “complicat i excepcional” que s’està vivint aquests dies i ha afegit que l’incendi de Ribera d’Ebre ha de provocar “canvis substancials” en la gestió forestal, que segons l’organització s’està fent “de forma incorrecta des de fa molts anys”. D’altra banda, ha mostrat la seva preocupació per l'”abandonament” de terres de cultiu per manca de rendibilitat, “indicador de què les polítiques agràries tampoc no s’estan fent bé”. Per això, ha demanat que quan s’aconsegueixi sufocar el foc de l’Ebre “s’obri un debat profund sobre la situació en que es troba el sector agrari i com s’està gestionant el territori”. També ha reclamat “mesures compensatòries urgents” per als afectats d’aquest incendi.