Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La inversió hotelera es reactiva i tanca el primer semestre amb un volum de 1.094 MEUR a l’Estat

ACN Barcelona.-La inversió hotelera s’ha reactivat a l’Estat i ha tancat el primer semestre de l’any amb un volum de 1.094 milions d’euros, un dels millors registres semestrals dels últims […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Barcelona.-La inversió hotelera s’ha reactivat a l’Estat i ha tancat el primer semestre de l’any amb un volum de 1.094 milions d’euros, un dels millors registres semestrals dels últims quinze anys, segons Colliers. En total s’han realitzat 52 operacions, entre compres d’hotels existents, edificis per a la seva reconversió a hotel i sòls per a desenvolupaments hotelers. De cara a la segona meitat de l’any, les perspectives són molt positives. En concret, el volum d’operacions previstes per al juliol és de 2.000 milions d’euros. D’aquests, la meitat corresponen a transaccions ja acordades o molt avançades.

Entre aquestes, destaca la venda del Gran Hotel Central de Barcelona per part d’Único Hotels a Schroeders anunciada els primers dies de juliol o la venda del Tryp Apolo de Barcelona.”A l’existència d’uns nivells de liquiditat disponible històricament alts, s’han unit la gran pressió dels fons per invertir després de quinze mesos de sequera i l’absoluta necessitat de moltes empreses hoteleres de desinvertir actius per cobrir la significativa caiguda de liquidat generada per l’impacte de la pandèmia”, ha assegurat la ‘Managing Director’ de la Divisió d’Hotels de Colliers, Laura Hernando. Les dades d’Espanya contrasten amb altres països com Alemanya, Països Baixos o el Regne Unit, amb nivells d’inversió encara en mínims. Un dels motius és la vinculació d’Espanya amb el turisme d’oci.La comunitat inversora internacional preveu una recuperació més ràpida de la demanda turística d’oci davant el turisme de negocis i anticipa una recuperació del sector “molt sòlida a curt i mitjà termini” a l’Estat. De fet, el 60% de la inversió del primer semestre de 2021 s’ha concentrat en actius vacacionals, davant el 40% del segment urbà. Un altre atractiu és l’estructura de propietat dels actius hotelers a l’Estat, ja que bona part de la planta hotelera segueix en mans de cadenes d’hotels. Aquesta situació explica que les decisions dels operadors estatals hagin accelerat el 2021, per “l’enorme pressió de caixa” provocada per la pandèmia. En canvi, en el cas dels hotels en mans de propietaris no hotelers, les estratègies han estat de negociació de rendes o recapitalització.