Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La inversió estrangera s’enfila un 25,6% a Catalunya el 2022, fins a 3.883 milions d’euros

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Catalunya va atraure 3.883 milions d’euros en inversions estrangeres durant el 2022, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Es tracta d’un 25,6% més respecte del 2021, quan les aportacions de capital estranger van ser de 3.091 milions d’euros, i la quarta xifra més elevada de la sèrie històrica. En termes absoluts, durant el 2022 Catalunya es va situar com la tercera comunitat de l’Estat que més inversions va captar, superada per Madrid -17.226 milions d’euros- i el País Basc -5.516 milions d’euros-. Tan sols en l’últim trimestre del 2022, Catalunya va atraure 1.149,8 milions d’euros d’inversió, un 26,3% més que el mateix període del 2021 (909,9 milions d’euros).

<em>(En l’actualització s’afegeixen les declaracions del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent)</em>

Publicitat

Durant el 2022, poc més d’un de cada deu euros que es van invertir a l’Estat van anar a parar a Catalunya. Cal tenir en compte que l’estadística del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme computen als territoris on les empreses tenen la seu social, independentment d’on es materialitzi després la inversió feta per la companyia. Això explicaria, entre altres motius, la diferència amb les dades donades pel Govern. A principis de març el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, xifrava en 6.400 milions d’euros les inversions estrangeres durant el 2022 a Catalunya, 2.517 milions d’euros més que la xifra publicada aquest dimarts pel govern espanyol.

Per sectors, les xifres del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme destaquen les activitats cinematogràfiques (624,4 milions), els segments de programació i consultoria informàtica (519,4 milions), l’emmagatzematge i activitats vinculades al transport (189,4 milions), la construcció d’edificis (188,2 milions) i la fabricació de productes farmacèutics (113,8 milions), entre altres.

Pel que fa al conjunt de l’Estat, la inversió estrangera ha augmentat un 13,9% interanual durant el 2022, fins a 34.178 milions d’euros. Per països, destaquen els Estats Units, que van concentrar un 27,7% de la inversió total, seguits del Regne Unit (17,8%) i Alemanya (14%). La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha remarcat que les xifres arriben en un context global “molt complex”, marcat per la guerra a Ucraïna, que ha desencadenat una crisi energètica i nivells d’inflació “sense precedents”.

<strong>Torrent: “La tendència és clarament positiva”</strong>

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha aplaudit aquestes xifres d’inversió estrangera a Catalunya el 2022. “Fem una lectura clarament positiva. Ens situem en quasi 4.000 MEUR, un 25% més respecte al 2021 i situant-nos ja en xifres prepandèmia”, ha valorat Torrent en declaracions a l’ACN. “El  més important és agafar un període llarg, veure l’evolució i la tendència és clarament positiva”, ha continuat el conseller d’Empresa i Treball. “Les dades certifiquen que Catalunya és cada vegada més un ‘hub’ referent en tecnologia, creació d’empreses i captació de projectes d’inversió estrangera en tots els sectors, però especialment l’industrial (20,3% del total)”, ha assenyalat Torrent.

“Això ens ajuda clarament en el procés de reindustrialització del país, on volem que la indústria tingui cada vegada més pes”, ha reflexionat en veu alt el titular d’Empresa i Treball, que ha parlat de la necessitat d’una indústria “moderna, sostenible i digitalitzada”. “Que és el que representen molts dels projectes que aterren a Catalunya i que ajuden a l’ecosistema actual de les nostres empreses. Per tant, seguirem treballant en la mateixa línia”, ha conclòs Torrent.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió