Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La inversió britànica a Catalunya suma 165,7 MEUR entre gener i juny del 2020

ACN Barcelona.-La inversió de les empreses del Regne Unit a Catalunya entre gener i juny han sumat 165,7 milions d’euros, segons les dades del VI Baròmetre sobre clima i perspectives […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-La inversió de les empreses del Regne Unit a Catalunya entre gener i juny han sumat 165,7 milions d’euros, segons les dades del VI Baròmetre sobre clima i perspectives de la inversió britànica a Espanya, publicat aquest dilluns. Catalunya és la segona comunitat de l’Estat amb una major inversió directa britànica, per darrere de Madrid, on les empreses del Regne Unit han invertit 773,1 milions d’euros. De fet, Madrid i Catalunya són les dues comunitats que més inversió britànica han rebut des del 2014, amb un total de 10.671 milions d’euros a la comunitat madrilenya i 2.164,8 milions a Catalunya durant aquest període.

La inversió britànica al conjunt d’Espanya ha estat en els primers sis mesos de l’any ha estat de 1.004 milions d’euros, inferior als 3.125 milions del mateix període de l’any passat, sobretot per l’efecte de la pandèmia. L’informe de la Cambra de Comerç Britànica a Espanya també apunta que, des del referèndum del Brexit, la inversió de les empreses del Regne Unit a Espanya ha pujat fins a 14.665 milions d’euros, un 13% del total de la inversió estrangera. Segons l’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, les dades mostren “la forta relació comercial” entre els dos estats. “Aquesta estreta relació econòmica i d’amistat seguirà després del període de transició”, ha afirmat Elliott, en referència al Brexit.