Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Intersindical reclama reduir les ràtios d’alumnes i fer PCR per garantir la seguretat a les escoles

ACN Barcelona.-La Intersindical – CSC veu amb “preocupació” l’inici del curs escolar i ha demanat plantejar més mesures de prevenció. En concret, ha reclamat reduir significativament les ràtios d’alumnes per […]

Avatar
Agències 17/08/2020

ACN Barcelona.-La Intersindical – CSC veu amb “preocupació” l’inici del curs escolar i ha demanat plantejar més mesures de prevenció. En concret, ha reclamat reduir significativament les ràtios d’alumnes per aula per reduir el risc de contagi i millorar la gestió dels casos positius. Així mateix, ha proposat fer proves periòdiques a tot el personal del centre i als alumnes per fer més “eficaç i ràpid” el sistema de detecció i aïllament dels casos. En el cas dels infants que hagin de fer quarantena, el sindicat ha demanat un permís retribuït per als pares, per garantir la cura dels fills i evitar l’exposició de grups de risc com els avis. Per últim, la Intersindical ha exigit aportar més recursos per a la gestió dels positius i el rastreig.

“Una mala gestió de l’inici del curs pot tenir una afectació global”, ha advertit el sindicat en un comunicat. La Intersindical ha afirmat que l’actual pla de retorn a les aules genera “inquietud, por i dubtes” a les famílies i els treballadors i ha assegurat que hi ha una “manca de voluntat, esforç i previsió” per part del Govern. “Creiem que és impossible començar el curs amb garanties de seguretat només amb les mesures anunciades fins ara i esperem canvis després de la reunió d’aquest dijous” entre el Departament de Salut i el d’Educació, ha manifestat el sindicat.