Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

La Intersindical rebutja l’acord per ampliar el Prat i exigeix un “debat serè” sobre el model d’infraestructures

ACN Barcelona.-La intersindical ha rebutjat aquest divendres l’acord assolit entre els governs espanyol i català aquest dilluns sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha exigit un “debat pausat, serè […]

Agències 06/08/2021

ACN Barcelona.-La intersindical ha rebutjat aquest divendres l’acord assolit entre els governs espanyol i català aquest dilluns sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha exigit un “debat pausat, serè i obert a tots els agents socials del país” sobre el model d’infraestructures. “Una decisió d’aquest abast no es pot prendre entre l’espasa de l’ultimàtum espanyol i la paret dels grups de pressió catalans que no miren més enllà del seu compte de resultats”, denuncia el sindicat en un comunicat, en què també posa l’accent en el model econòmic a Catalunya. Segons sosté, des del 1995 Catalunya ha substituït la industrialització per “fiar-ho tot al turisme i a la construcció”.

“Les conseqüències han estat sous de misèria, contractació temporal, intensificació dels perfils professionals poc qualificats i, sobretot, índexs d’atur que massa sovint han superat el dos dígits”, afegeix la Intersindical, que qualifica aquest model de “caduc” i afegeix que “l’ampliació programada per l’aeroport del Prat no la pot reproduir”. Pel sindicat, l’alternativa passa per una “industrialització assentada en la innovació” i un sistema de relacions laborals “robust en què la norma siguin els salaris dignes, la contractació indefinida i la qualificació professional”.La Intersindical acusa que la proposta d’Aena, a qui defineix com a “entitat parapública”, de voler “interlocutar amb el Govern català a través del xantatge en forma d’últimàtum”. “Ara per ara, encara som una Comunitat Autònoma sotmesa als capricis de l’Estat espanyol, però això no és raó suficient per acceptar imposicions que poden condicionar el futur col·lectiu”, sentencia.