Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

La Intersindical, ELA i CIG es mobilitzaran el 25 de març per exigir la derogació de la reforma laboral

ACN Barcelona.-La Intersindical, ELA i CIG es mobilitzaran el proper 25 de març per exigir la derogació de la reforma laboral, que consideren “especialment lesiva” pel que fa a l’acomiadament […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-La Intersindical, ELA i CIG es mobilitzaran el proper 25 de març per exigir la derogació de la reforma laboral, que consideren “especialment lesiva” pel que fa a l’acomiadament col·lectiu i responsable de “l’augment alarmant” de l’atur. Els tres sindicats català, basc i gallec han presentat aquest dilluns una campanya conjunta a Catalunya, País Basc i Galícia, que a banda de les mobilitzacions del 25 de març també compta amb diverses iniciatives a Madrid com la petició d’una reunió amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i una segona cita amb les forces sobiranistes al Congrés dels Diputats. En paral·lel, Intersindical, ELA i CIG mostren el seu temor que el gruix dels fons europeus de recuperació “acabi a les mans de les gran empreses”.

Els tres sindicats igualment han denunciat que la pandèmia de covid-19 no pot ser una coartada per al ‘bloqueig’ de l’agenda de reformes socials per part del govern espanyol, “com s’ha pogut constatar enguany amb la congelació del salari mínim interprofessional”. En aquest sentit, la Intersindical, ELA i CIG reivindiquen la necessitat de respectar els convenis territorials i sectorials i adverteixen que el que està en joc “és un sortida justa de la crisi actual” que avanci en democràcia, sobirania i justícia social per a la classe treballadora. “Exigim un canvi real en les polítiques laborals que reverteixin les taxes d’atur i temporalitat a l’estat espanyol, les majors de la Unió Europea, així com la millora dels salaris, les pensions i les condicions laborals”, han enumerat els tres sindicats representats per Sergi Perelló (Intersindical), Mitxel Lakuntza (ELA) i Paulo Carril (CIG). De fet, alerten d’un nou possible paquet de retallades provocades per l’alt dèficit públic de l’Estat que afectin les pensions, apugin els impostos indirectes i consolidin les anteriors reformes. “Cal un sistema de protecció social fort, una fiscalitat progressiva i un teixit productiu sostenible amb salaris i condicions laborals dignes”, ha afegit Sergi Perelló, que ha recordat que Catalunya ha vist com el TC suspenia fins a 17 lleis socials del Parlament des del 2012. “Tot això per pur centralisme”, ha etzibat el secretari general de la Intersindical, que ha precisat que la campanya específica a Catalunya inclourà altres demandes com la reducció de la jornada laboral, la millora de les pensions i salari mínim català, així com la reforma i ampliació dels serveis públics com a garantia protecció social.