Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La Intersindical-CSC veu “irresponsable” que l’Estat obligui a recueprar hores que el treballador no perd “per capritx”

ACN Barcelona.-La Intersindical-CSC celebra que s’hagi decretat la paràlisi dels serveis no essencials tot i que la mesura arribi “quinze dies tard” i s’hagi concretat acompanyada del permís retribuïble recuperable, […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-La Intersindical-CSC celebra que s’hagi decretat la paràlisi dels serveis no essencials tot i que la mesura arribi “quinze dies tard” i s’hagi concretat acompanyada del permís retribuïble recuperable, una mesura que titllen d'”irresponsable”, segons ha explicat portaveu de l’organització, Jesús Palomar a l’ACN. El sindicat defensa que és l’Estat qui hauria d’assumir els sous de les persones amb feines no essencials fins al 9 d’abril. Per Palomar aquest permís retribuït recuperable és fruit de la “mala gestió de la crisi” sanitària del govern espanyol que s’ha esperat “massa” a decretar la paràlisi de les activitats no essencials de l’economia.

La Intersindical-CSC defensa que els treballadors i ja fan “prou esforços” per a haver de recuperar unes hores que no han perdut “per caprici”. De la mateixa manera, es pregunta com han de pagar les nòmines les empreses que s’han quedat sense ingressos.”Això perjudicarà el teixit productiu i a les famílies, s’haurien pogut trobar altres solucions”, argumenta el portaveu del sindicat. “Si només són 8 dies a recuperar, i són tan pocs com diuen, que sigui l’Estat qui assumeixi un subsidi i ajuda als treballadors i empreses”, afegeix Palomar.