Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La Intersindical-CSC reclama “mesures suficients” per garantir l’eficiència del teletreball

ACN Barcelona.-La Intersindical-CSC ha reclamat aquest dimarts que hi hagi “mesures suficients” per garantir l’eficiència del teletreball davant de la nova onada de coronavirus. En un comunicat, el sindicat republicà […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-La Intersindical-CSC ha reclamat aquest dimarts que hi hagi “mesures suficients” per garantir l’eficiència del teletreball davant de la nova onada de coronavirus. En un comunicat, el sindicat republicà ha criticat els anuncis de mesures “inconcretes” sobre el teletreball o la virtualitat a les universitats, i ha lamentat que el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ho digués “en cap de setmana i en un programa de ràdio”. Segons la Intersindical, a més, hi ha una “mana de preocupació” davant l’afectació de la covid-19 als centres de treball. El sindicat critica que “l’única mesura concreta” a banda de l’anunci sobre el teletreball és la convocatòria de reunions entre Govern i patronals i sindicats majoritaris.

“L’únic acord –de la reunió entre CCOO, UGT, Govern, Foment i PIMEC de dilluns- ha estat, segons el comunicat emès pels actors implicats, la convocatòria de reunions del Consell de Relacions Laborals, de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social i del Consell del Diàleg Social. Una paròdia perfecta del que suposa el model de concertació social català, basat en moltes reunions i fotografies i limitadíssimes decisions efectives”, afirma la Intersindical-CSC. Segons el sindicat, el teletreball només servirà per combatre el virus si compta amb “mecanismes i mesures suficients per garantir la protecció i la prevenció de la salut de les persones, sense que això comporti una pèrdua de drets en l’àmbit laboral que precaritzi, encara més, les persones treballadores”.En aquest sentit, considera que calen “plans de contingència” per als diversos sectors i fer del teletreball una eina generalitzada. En el cas de les persones de feines no essencials que no poden teletreballar, el sindicat considera que s’ha d’exigir a l’Estat l’aprovació d’un “permís retribuït no recuperable” vinculat a les mesures que s’aprovin des del Govern. A més, també insisteix en la necessitat d’un permís retribuït no recuperable per les persones que hagin de tenir cura de gent confinada, o també pels que fan confinaments preventius. La Intersindical demana que la Generalitat ofereixi informació sobre el teletreball als llocs de feina i que hi hagi “major transparència” amb les dades sobre l’afectació de la pandèmia als centres de treball. Això, segons el sindicat, és “imprescindible” per tenir millors eines per “actuar en aquells sectors que, per la tipologia de feina o per la manca de prevenció, actuen com a focus d’infecció”. Pel que fa a l’administració pública, la Intersindical demana derogar el decret aprovat fa uns mesos per al teletreball i fer un “pla de contingència nou”. A més, considera que Generalitat, entitats municipalistes, diputacions i ajuntaments s’han de coordinar per establir el teletreball “com a modalitat principal de prestació de serveis”. “Cal una negociació global en el marc de les administracions catalanes”, afirma el sindicat. Finalment, la Intersindical exigeix “el tancament immediat de les universitats, oferint la formació corresponent en modalitat virtual, garantint que tant el professorat com l’alumnat tinguin les eines necessàries per fer-ho possible”.