Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Intersindical-CSC reclama canvis a l’ingrés mínim vital per adaptar-lo al cost de la vida territorial

ACN Barcelona.-La Intersindical-CSC ha aplaudit l’entrada en funcionament de l’ingrés mínim vital però ha reclamat canvis per adaptar les quanties al cost de la vida de cada comunitat autònoma. “Un […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-La Intersindical-CSC ha aplaudit l’entrada en funcionament de l’ingrés mínim vital però ha reclamat canvis per adaptar les quanties al cost de la vida de cada comunitat autònoma. “Un dels errors més greus es troba en la fixació de llindars i quantitats iguals a tot l’Estat. Quan el cost de la vida és molt divers i, per tant, el llindar de risc de pobresa”, ha afirmat el sindicat. “Una visió uniformitzadora perjudica clarament les persones pobres dels territoris més cars –com el cas de Catalunya-, ja que necessiten més recursos per cobrir les mateixes necessitats mínimes”, ha assenyalat la Intersindical-CSC, que també demana no excloure també demana no excloure les persones sense papers de l’ajuda i reduir la burocràcia per sol·licitar-la.

Ingrés Mínim Vital específic per a grans ciutatsSegons els mateixos càlculs del govern espanyol, només 100.000 llars catalanes rebran aquesta prestació (un 11,8% del total), mentre que la població catalana representa prop del 16% de la del conjunt de l’Estat. “I això no es deu a que hi hagi menys gent pobra”, ha recalcat la Intersindical-CSC, que insisteix en la necessitat d’adaptar els llindars de l’ingrés mínim vital al cost de la vida de cada territori “i fins i tot, a l’específic de les grans ciutats”. “I no n’hi ha prou amb apel·lar a la complementarietat de les rendes autonòmiques, ja que això suposaria un nou greuge en el finançament”, ha ressaltat el sindicat, que considera que això abocaria la Generalitat a abonar parcialment amb recursos propis a través de retallades en d’altres partides. Gestionat pel Govern i amb sense papers inclososEn paral·lel la Intersindical-CSC exigeix també que la gestió de la renda sigui traspassada des del primer moment al Govern. “La nefasta gestió de les prestacions d’atur els darrers mesos, així com la complementarietat amb les prestacions autonòmiques existents, fa imprescindible aquesta gestió descentralitzada que ja es preveu per als territoris forals com Euskadi o el País Basc”, ha recordat el sindicat, que igualment reclama esmenar l’exclusió de l’ingrés mínim vital de les persones en situació irregular. “És injustificable criticar el racisme als Estats Units i, a la vegada, aprofundir en la diferència entre ciutadanes i ciutadans de primera i segona a l’Estat”, ha recalcat la Intersindical.Finalment, el sindicat aposta perquè la gestió de la prestació sigui el “menys burocratitzada possible”. “Sobretot que arribi amb rapidesa i el mínim de traves a les persones que la necessiten”, ha apuntat la Intersindical-CSC, que exigeix eliminar requeriments i fixar una aprovació inicial de la prestació.