Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La Intersindical CSC denuncia que empreses de menjadors escolars fan un ERTO tot i seguir cobrant de la Generalitat

ACN Barcelona.-La Intersindical CSC denuncia que algunes empreses de menjadors escolars han presentat un ERTO malgrat que aquest dimarts el Govern va aprovar un decret que incloïa el pagament del […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Barcelona.-La Intersindical CSC denuncia que algunes empreses de menjadors escolars han presentat un ERTO malgrat que aquest dimarts el Govern va aprovar un decret que incloïa el pagament del sou i les pòlisses d’assegurances a empreses que treballen per a la Generalitat. Segons el sindicat, els afectats per aquests expedients de regulació temporal d’ocupació són treballadors de menjador i cuina. La intersindical denúncia que és “abusiu que les empreses segueixin cobrant els recursos de l’administració per mantenir els llocs de treball i, al mateix temps, impulsin mesures per estalviar-se aquests ingressos, buscant un benefici il·legítim a costa de la precarietat de la plantilla”.

La Intersindical CSC recorda que les mesures extraordinàries preses pel Govern davant la crisi del covid-19 tenen com a finalitat mantenir els llocs de treball de les empreses contractades i denuncia que “l’aplicació de qualsevol regulació que impliqui pèrdua o suspensió de llocs de treball no hauria de ser permesa”. El sindicat reclama que aquestes empreses del lleure educatiu s’abstinguin de promoure expedients de regulació temporal d’ocupació, ja que no han patit una reducció d’ingressos que ho justifiqui i s’aboca a una major precarietat els treballadors i insta el Govern a vetllar perquè aquestes empreses que reben recursos públics no realitzin pràctiques abusives d’aquest tipus. A més, insta a la Generalitat a finalitzar el contracte amb les adjudicatàries del servei com a últim recurs.