Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La Intersindical-CSC denuncia que el retorn parcial a la feina genera “inseguretat i col·lapse” entre els treballadors

ACN Barcelona.-La Intersindical-CSC denuncia que el retorn parcial a la feina genera “inseguretat i col·lapse” entre els treballadors. L’aixecament del confinament total és una mesura “totalment irresponsable”, que s’ha pres, […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-La Intersindical-CSC denuncia que el retorn parcial a la feina genera “inseguretat i col·lapse” entre els treballadors. L’aixecament del confinament total és una mesura “totalment irresponsable”, que s’ha pres, diuen, sense seguir el consell dels experts, ni amb resultats que provin l’estancament o reducció de contagis o morts per la covid-19. Amb la tornada a la situació el 30 de març, l’organització sindical creu que l’Estat posa en mans de les empreses, treballadors i sindicats la responsabilitat de la salut i la seguretat en els centres de treball. En concret, han assenyalat el “col·lapse” als CAP amb persones que demanen la baixa mèdica per evitar anar a treballar per por a la covid o com a solució per a cuidar infants o dependents.

“Davant d’una pandèmia com la que vivim el primer i únic responsable ha de ser aquell qui té o centralitza les competències, per tant si l’estat no és capaç de facilitar EPIs als centres de treball, si no és capaç de crear un subsidi per a treballadores i treballadors amb persones a càrrec, si no és capaç d’assegurar l’existència del teixit empresarial simplement el Govern d’Espanya no és ni competent ni útil per gestionar la crisi”, etziben en un comunicat. Alhora, consideren que les mesures preses per a facilitar “mascaretes” a ciutats i pobles són “més una campanya de publicitat que una mesura efectiva per assegurar la salut de la ciutadania i dels treballadors i de les treballadores”. El sindicat ha tornat a reclamar un confinament total, amb mesures efectives perquè els treballadors ni perdin capacitat econòmica per sobreviure ni tampoc aquesta càrrega recaigui en el teixit d’autònoms. A més, reiteren en la necessitat de donar solucions als treballadors amb persones a càrrec més enllà de les “insuficients” reduccions de jornada o permisos que treballadors i empreses poguessin acordar.