Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La Intersindical aposta per una gestió energètica “pública i catalana” en el conflicte pel preu de la llum

ACN Barcelona.-La Intersindical ha apostat per una gestió energètica “pública, catalana i al servei de la classe treballadora”, en la polèmica per l’imparable augment del preu de la llum a […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Barcelona.-La Intersindical ha apostat per una gestió energètica “pública, catalana i al servei de la classe treballadora”, en la polèmica per l’imparable augment del preu de la llum a Espanya. “Es tracta d’una cursa que no sembla tenir fi i que ha aixecat uns quants vels rere els quals s’amaga l’obscur funcionament del sistema elèctric espanyol”, ha apuntat el sindicat. Entre les diverses mesures proposades, la Intersindical demana al Govern que pressioni l’executiu espanyol per fixar un cost “just i assequible” de l’electricitat. “Cal adoptar mesures urgents i necessàries”, afirma el sindicat, que també reclama als agents polítics, socials i econòmics de Catalunya que acordin “urgentment” un pla estratègic de transició energètica.

“Un pla que hauria de pivotar sobre tres pilars bàsics: garantir que el cicle de l’energia elèctrica estigui en mans púbiques, assegurar la suficiència energètica del país a través de fonts renovables i concebre l’accés a l’electricitat com un dret fonamental”, ha enumerat la Intersindical. “Cal que la redacció d’aquest marc energètic no resti condicionat per posicionaments que no conceben la possibilitat que qualsevol decisió genera un perjudici sempre en profit d’un benefici superior”, ha alertat el sindicat, que també exigeix que s’adoptin els “mecanismes pertinents” per impedir que l’augment del preu de l’electricitat no operi com a barrera per accedir-hi i aguditzar així la pobresa energètica. “La gestió neoliberal dels serveis públics ha fracassat i el context econòmic actual és una bona oportunitat”, ha conclòs la Intersindical.