Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La International Hospital Federation veu Catalunya “un dels motors d’innovació mundial” dels àmbits sanitari i social

ACN Barcelona.-Eric de Roodenbeke, director general de la International Hospital Federation, ha assenyalat aquest dijous Catalunya com “un dels motors d’innovació mundial” en el camp sanitari i social. Ho ha […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-Eric de Roodenbeke, director general de la International Hospital Federation, ha assenyalat aquest dijous Catalunya com “un dels motors d’innovació mundial” en el camp sanitari i social. Ho ha fet en el marc de la jornada ‘+Futur: ens movem x les persones’, que s’ha celebrat al matí a l’auditori CaixaForum de Barcelona amb l’objectiu de fer visible el mapa de la innovació que s’està vivint als centres sanitaris i socials catalans. Fins a 52 projectes desenvolupats en centres de salut i serveis socials de tot el país han estat analitzats i compartits pels més de 200 professionals que han assistit a aquesta segona edició de la jornada organitzada per la Unió Catalana d’Hospitals. Roodenbeke ha destacat el paper de Catalunya en aquest àmbit, i ha assegurat que una mostra d’això és que Barcelona acollirà el Congrés Mundial d’Hospitals el 2020.

De la seva banda, la directora general de la Unió, Roser Fernández, ha fet servir el terme “revolució” per fer explícites les “grans transformacions” que, al seu parer, viu i viurà l’atenció sanitària i social. Segons Fernández, els pilars d’aquesta revolució són la transformació digital, el canvi social que va des dels valors humanistes a l’esperança de vida, i les modificacions en el model assistencial, que van des de la menor importància de les infraestructures físiques (hospitals convencionals) a un major pes de l’atenció domiciliària.A la jornada s’han presentat 52 projectes d’innovació provinents de centres de salut i atenció social d’arreu de Catalunya.