Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

La Inspecció de Treball conclou que més de 2.900 repartidors d’Amazon Flex a Madrid i Barcelona són falsos autònoms

ACN Barcelona.-La Inspecció de Treball conclou que més de 2.900 repartidors d’Amazon Flex són falsos autònoms, segons ha informat UGT. El sindicat va denunciar fa un any la forma de […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-La Inspecció de Treball conclou que més de 2.900 repartidors d’Amazon Flex són falsos autònoms, segons ha informat UGT. El sindicat va denunciar fa un any la forma de repartiment d’Amazon a través de repartidors autònoms que utilitzaven el seu propi vehicle per entregar paquets amb l’empresa Amazon Flex. Segons UGT, aquests 2.900 treballadors han estat donats d’alta d’ofici durant el procés, 2.116 dels quals a Madrid, amb un sobre cost de 3 milions d’euros per les cotitzacions no abonades a la Seguretat Social i una multa per un model “que s’ha demostrat fraudulent”. En el cas de Barcelona, han estat 805 persones donades d’alta i l’acta de liquidació ascendeix a 905.000 euros.

En total, a les dues region, s’ha donat d’alta a 2.921 persones, cosa que implica gairebé quatre milions d’euros d’ingressos a les arques de la Seguretat Social. El sindicat apunta, a més, que encara queden territoris de l’Estat on l’actuació d’Inspecció de Treball no ha acabat.