Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La inflació es manté en el 0,9% a l’eurozona al febrer mentre torna a situar-se en negatiu a Espanya

ACN Brussel·les.-La taxa d’inflació de l’eurozona es manté en el 0,9% al febrer, el mateix nivell que al gener, segons la primera estimació de l’Eurostat. El preu de l’energia ha […]

Avatar
Agències 02/03/2021

ACN Brussel·les.-La taxa d’inflació de l’eurozona es manté en el 0,9% al febrer, el mateix nivell que al gener, segons la primera estimació de l’Eurostat. El preu de l’energia ha registrat al febrer una baixada del 1,7%, un descens més suau que el del 4,2% del gener. Els aliments frescos s’han encarit un 1,4% al febrer, sis dècimes menys respecte al mes anterior, mentre que els serveis pugen un 1,2%, dues dècimes menys que al gener. Finalment els productes industrials no energètics s’han encarit un 1%, cinc dècimes menys que el mes anterior. Entre els estats de la zona euro, els Països Baixos i Alemanya són els que registren majors taxes d’inflació, mentre que Grècia i Eslovènia són els que tenen majors baixades.

En el cas d’Espanya, les primeres dades de l’Eurostat apunten a una taxa d’inflació que se situa en el -0,1% al febrer, cosa que la fa tornar a terreny negatiu després que al gener fos del 0,4%.