Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La inflació de l’eurozona augmenta dues dècimes fins al 0,3% al juny coincidint amb la suavització de les restriccions

ACN Brussel·les.-La inflació de l’eurozona ha augmentat dues dècimes fins a situar-se en el 0,3% al juny, mes en què s’han començat a aixecar gradualment i de manera generalitzada les […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Brussel·les.-La inflació de l’eurozona ha augmentat dues dècimes fins a situar-se en el 0,3% al juny, mes en què s’han començat a aixecar gradualment i de manera generalitzada les restriccions per frenar l’expansió de la covid-19. Segons l’Eurostat, els preus de l’energia han registrat una baixada del 9,4%, una xifra que rebaixa la caiguda en més de dos punts respecte al mes anterior. En el cas dels aliments frescos, s’han encarit un 5,9% -gairebé un punt menys que al maig-, mentre que els serveis han registrat un augment de l’1,2%, una dècima menys que al maig. En el cas d’Espanya, la taxa d’inflació augmenta sis dècimes fins al -0,3% al juny.

En el conjunt de l’eurozona, vuit estats registren baixades de preus al juny, amb Xipre i Estònia al capdavant. Eslovàquia i els Països Baixos, en canvi, encapçalen els que han registrat increments en el mes de juny.