Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La inflació cau a tota la Unió Europea fins al 0,7% a l’abril i tretze estats tanquen el mes en negatiu

ACN Barcelona.-L’efecte del confinament general de la població i l’aturada de les activitats no essencials per a combatre la pandèmia de la covid-19 ha provocat una caiguda de la inflació […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Barcelona.-L’efecte del confinament general de la població i l’aturada de les activitats no essencials per a combatre la pandèmia de la covid-19 ha provocat una caiguda de la inflació a l’Eurozona de cinc dècimes fins al 0,3% durant el mes d’abril. En el conjunt de la Unió Europea, els preus han baixat en la mateixa proporció fins al 0,7%, segons les dades d’Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea. Tretze estats comunitaris han tancat el mes situant la inflació en negatiu, sent l’Estat espanyol el sisè en el rànquing de països amb els preus més baixos. En concret, a Espanya l’indicador de variació de preus ha caigut 8 dècimes en comparació amb el març i s’han situat en el -0,7%.

Els països europeus on s’han abaixat més els preus han sigut Eslovènia (-1,3%), Xipre (-1,2%) i Estònia i Grècia, tots dos amb un -0,9%.Les grans economies de la Unió com França i Alemany també han acabat l’abril amb una caiguda de la inflació, però l’indicador s’ha mantingut en valors positius, del 0,4%, en el primer cas i del 0,8% en el segon. En el cas d’Itàlia, els preus s’han mantingut en el mateix valor que el mes de març, en un 0,1%.