Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

La inflació anual puja un 5,1% a l’eurozona el mes de gener

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La inflació anual puja fins a un 5,1% a l’Eurozona el mes de gener, segons l’última publicació de l’Eurostat. Aquesta xifra suposa un increment respecte del 5% registrat el desembre, i una pujada de més de quatre punts en comparació al gener del 2021, quan es va registrar una inflació del 0,9%. Pel que fa a la UE, l’Eurostat recull una inflació del 5,6% al mes de gener del 2022, per sobre del 5,3% registrat el passat desembre. Un any abans, la inflació registrada a la UE el primer mes del 2021 va ser del 1,2%. A Espanya, el registre d’aquest mes de gener és d’un 6,2%, una lleugera baixada respecte del 6,6% del passat desembre. Destaca l’increment en comparació al mes de gener de fa un any, quan Espanya va registrar una inflació del 0,4%.

Les últimes dades publicades per l’oficina d’estadística de la UE mostren que països com França (3,3%), Portugal (3,4%) i Suècia (3,9%) van registrar les taxes anuals més baixes, per sota del 4% en tots els casos. No obstant això, es mantenen per sobre de l’objectiu fixat pel Banc Central Europeu (BCE) que busca mantenir la inflació al voltant del 2%.

Publicitat

A l’altra cara de la moneda, les taxes anuals més elevades es van registrar a Lituània (12,3%), Estònia (11,0%) i Txèquia (8,8%). L’Eurostat apunta que en comparació amb el mes d desembre la inflació anual va baixar en vuit estats membres i va augmentar en dinou.

L’energia segueix registrant les taxes d’inflació anuals més elevades a l’Eurozona. Aquest mes es va situar en un 28,8%, gairebé tres punts per sobre del 25,9% del passat gener, i molt lluny del -4,2% registrat al gener del 2021. Altres contribucions amb un increment en la taxa d’inflació anual respecte el passat mes de desembre són els serveis (+0,98 pp), l’alimentació, l’alcohol i el tabac (+0,77 pp), i els béns industrials no energètics (+0,56 pp).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió