Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La inflació a l’Eurozona segueix caient i se situa al -0,3% el setembre

ACN Brussel·les.-La inflació a l’Eurozona segueix lluny dels nivells per sota a propers al 2% que vol el Banc Central Europeu. Segons les últimes estimacions de l’Eurostat, al setembre els […]

Avatar
Agències 02/10/2020

ACN Brussel·les.-La inflació a l’Eurozona segueix lluny dels nivells per sota a propers al 2% que vol el Banc Central Europeu. Segons les últimes estimacions de l’Eurostat, al setembre els preus se situen al -0,3% per sota que fa un any, una dècima menys que la dada interanual de l’agost, que era del -0,2%. La caiguda dels preus de l’energia, d’un 8,2%, estira a la baixa la inflació a la zona euro. Els aliments, l’alcohol i el tabac pugen un 1,8% anual, mentre que els serveis ho fan un 0,5%, lleugerament menys que el mes anterior. D’altra banda, els productes industrials no energètics perden un -0,3%.

Segons les dades de l’Eurostat, la inflació a Espanya el setembre és del -0,6% interanual. Estats com Grècia (-2,3%), Xipre (-1,9%) o Portugal (-0,7%) tenen una caiguda més pronunciada de preus que Espanya. Alemanya registra una inflació del -0,4%.