Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La inflació a l’eurozona registra un nou rècord històric i s’enfila fins al 8,9% al juliol, segons l’indicador avançat

ACN Brussel·les – La inflació a l’eurozona registra un nou rècord històric, en un context marcat encara per la guerra d’Ucraïna. Segons les dades provisionals publicades aquest divendres per l’Eurostat, […]

Agències 29/07/2022

ACN Brussel·les – La inflació a l’eurozona registra un nou rècord històric, en un context marcat encara per la guerra d’Ucraïna. Segons les dades provisionals publicades aquest divendres per l’Eurostat, els preus al conjunt de la zona euro durant el mes de juliol s’han incrementat un 8,9% en termes interanuals, tres dècimes més que la variació registrada al juny. Els preus energètics (+39,7%) i dels aliments (+9,8%) continuen sent els principals impulsors de la pujada, tot i que productes com els béns industrials (+4,5%) o els serveis (+3,7%) també mantenen una tendència alcista. Pel que fa al conjunt de l’Estat, l’Índex de Preus de Consum (IPC) al juliol s’ha incrementat un 10,8% interanual, vuit dècimes més respecte a la xifra del juny.

Més enllà de la pujada de preus en comparació amb l’any passat, els productes al conjunt de l’eurozona també s’han encarit un 0,1% en termes intermensuals. En aquest cas, l’increment més rellevant correspon als serveis (1,1%), als aliments, l’alcohol i el tabac (+0,8%) i a l’energia (+0,4%). No obstant això, els preus els béns industrials entre juny i juliol s’han reduït un 2,2%.

Per països, la taxa d’inflació interanual corresponent al juliol creix a pràcticament a tots els estats membres de la zona euro, sent Finlàndia, Grècia, Luxemburg, Bèlgica i Itàlia les úniques excepcions. La variació més alta correspon a Estònia, on els preus s’han incrementat un 22,7% en comparació al juliol de 2021, seguit de Letònia (+21%) i Lituània (+20,8%).

A l’altre extrem apareixen França i Malta, amb taxes d’inflació interanuals del 6,8% i el 6,5%, respectivament.