Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La inflació a l’eurozona registra un nou rècord amb una escalada fins al 7,5% al març

ACN Brussel·les – La taxa d’inflació anual a l’eurozona ha registrat un nou rècord al març amb una escalada fins al 7,5%. Segons la primera estimació de l’Eurostat, els preus […]

Agències 01/04/2022

ACN Brussel·les – La taxa d’inflació anual a l’eurozona ha registrat un nou rècord al març amb una escalada fins al 7,5%. Segons la primera estimació de l’Eurostat, els preus han accelerat prop de dos punts més respecte a l’increment d’un 5,9% del febrer. L’escalada de preus del mes de març respon a l’increment del cost de l’energia, que continua disparat al març amb un 44,7%, gairebé tretze punts per sobre respecte el 32% registrat al febrer. En la mateixa línia, els preus dels aliments, l’alcohol i el tabac continuen incrementant i se situen en un 5% al mes de març, vuit dècimes per sobre del 4,2% al febrer. Espanya és un dels estats l’eurozona on s’ha registrat una inflació més elevada amb un 9,8% el mes de març, un increment del 3,9% respecte al febrer.

Pel que fa al preu dels serveis també s’ha registrat un increment del 2,7%, dues dècimes més que al febrer, i els productes industrials no energètics han encarit un 3,4%, davant el 3,1% del mes anterior.

En el conjunt l’eurozona, Lituània és el que registra una taxa d’inflació més elevada al març amb el 15,6%, seguit d’Estònia i els Països Baixos amb un 14,8% i un 11,9% respectivament. Per contra, Malta i França són els països on menys s’han encarit els preus amb una taxa del 4,6% i un 5,1% cada un.