Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

La inflació a l’eurozona creix un 0,9% al gener i posa fi a cinc mesos consecutius a la baixa

ACN Brussel·les.-La inflació a l’eurozona durant el mes de gener va incrementar-se un 0,9% respecte al mateix període de l’exercici anterior, segons les dades publicades aquest dimarts per l’oficina d’estadística […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Brussel·les.-La inflació a l’eurozona durant el mes de gener va incrementar-se un 0,9% respecte al mateix període de l’exercici anterior, segons les dades publicades aquest dimarts per l’oficina d’estadística de la Unió Europea (Eurostat). Així, els preus a l’eurozona tornen a créixer després de cinc mesos consecutius a la baixa, quan l’evolució de preus va mantenir-se en el -0,3%. El repunt d’aquest mes de gener es deu a l’evolució dels preus en el sector serveis i en la fabricació de productes industrials, amb una contribució positiva de 0,65 i 0,37 punts, respectivament. A l’Estat, els preus van incrementar-se un 0,4% en termes interanuals al gener, deixant enrere nou mesos seguits en deflació.

Al conjunt de la Unió Europea, la inflació es va situar en l’1,2% al gener. Els països on més van incrementar-se els preus van ser Polònia (+3,6%), Hongria (+2,9%) i la República Txeca (+2,2%), mentre que on més van caure van ser Grècia (-2,4%), Eslovènia (-0,9%) i Xipre (-0,8%).