Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La indústria d’equipament per a hostaleria reclama poder accedir als 7.000 MEUR d’ajuts directes

ACN Barcelona.-La indústria d’equipament per a hostaleria ha reclamat ser inclosa dins els sectors econòmics que poden accedir als 7.000 MEUR d’ajuts directes per la pandèmia aprovats pel govern espanyol. […]

Avatar
Agències 29/03/2021

ACN Barcelona.-La indústria d’equipament per a hostaleria ha reclamat ser inclosa dins els sectors econòmics que poden accedir als 7.000 MEUR d’ajuts directes per la pandèmia aprovats pel govern espanyol. El sector ja ho ha sol·licitat formalment al Ministeri d’Indústria i no entén com ha quedat fora de la llista de CNAE després de patir una caiguda de la facturació de fins al 40% per la pandèmia de covid-19. “La indústria d’equipament per a hostaleria, com a proveïdora dels establiments de restauració i hotelers, forma part de la cadena de valor de l’hostaleria i el turisme. Malauradament, no som considerats pel govern d’Espanya com un sector afectat per la pandèmia”, ha lamentat aquest dilluns el president de Felac, Rafael Olmos.

“En cas de no ésser possible estar inclosos al llistat de codis CNAE del Reial Decret-llei 5/2021 perquè el nostre sector no té un CNAE específic per a la fabricació d’equipament d’hostaleria, demanem que s’inclogui el sector industrial per ésser part intrínseca de la cadena de valor de l’hostaleria i el turisme”, ha apuntat Olmos. “Necessitem la protecció governamental d’aquesta indústria, formada per empreses viables i que té una quota exportadora de prop del 50%, i no desitjaríem que la manca de suport pogués traduir-se en una pèrdua de la competitivitat respecte a la resta d’empreses europees del sector”, ha recalcat el president de Felac.El 40% de les empreses, amb seu a CatalunyaLa xifra de negoci del conjunt de les 133 empreses integrades a la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (Felac) va ser d’uns 1.900 MEUR el 2019 i va ocupar directament a 10.000 persones. Segons les estimacions d’aquesta patronal, l’impacte de la covid-19 a la indústria espanyola d’equipament per a hostaleria i col·lectivitats podria haver fet descendir la facturació un 40% el 2020. La federació està integrada per sis associacions empresarials i 133 empreses, sumant una representativitat sectorial de més d’un 70%. D’aquestes empreses, el 40% té seu a Catalunya. Els subsectors representats dins d’aquesta entitat són equipament per a cuines, cafeteries, bugaderies i refrigeració comercial, així com mobiliari i decoració, parament i servei de taula, tèxtils, articles d’un sol ús, vending, i solucions per a la seguretat, control i gestió.