Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La ILC i els Amics de la Unesco de Barcelona commemoren el centenari de Miquel Arimany aquest dimecres

ACN Barcelona.-La Institució de les Lletres Catalanes i els Amics de la Unesco de Barcelona commemoraran aquest dimecres el centenari del naixement del poeta, escriptor i editor Miquel Arimany i […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Barcelona.-La Institució de les Lletres Catalanes i els Amics de la Unesco de Barcelona commemoraran aquest dimecres el centenari del naixement del poeta, escriptor i editor Miquel Arimany i Coma. A les set del vespre tindrà lloc l’homenatge dedicat a l’artista, nascut al barri de la Ribera de Barcelona el 10 de setembre de 1920. L’acte se celebrarà presencialment a la seu dels Amics de la Unesco de Barcelona del número 207 del carrer Mallorca. Carles Duarte, Maria de Luis i Segimon Borràs seran els encarregats de glossar la figura d’Arimany amb la moderació de Miquel-Lluís Muntané. La cloenda de l’acte anirà a càrrec del director de la ILC, Oriol Ponsatí-Murlà.

Miquel Arimany i Coma, que rebé formació de pèrit i intendent mercantil, va crear l’editorial que duu el seu nom els primers anys de la postguerra. També va ser l’impulsor de la revista ‘El pont’, que publicava articles de diferents intel·lectuals de l’època com ara Pere Calders, Joan Fuster, Albert Manent i Mercè Rodoreda, entre altres. Com a escriptor, va conrear tant la poesia com la novel·la i l’assaig. Així mateix, se’l considera un referent en l’àmbit de la lexicografia i la gramàtica i una figura clau en la normalització de l’ús de la llengua catalana. A més, va ser col·laborador de diferents entitats com l’Ateneu Barcelonès, l’AELC i el PEN Català, i ha estat qualificat de treballador infatigable, polifacètic i un gran dinamitzador cultural.