Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos posen 42 multes la primera setmana del dispositiu Pondus

ACN Tarragona.-La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han posat 42 dues multes en la primera setmana del dispositiu conjunt de seguretat ciutadana dels barris de Ponent, batejat […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Tarragona.-La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han posat 42 dues multes en la primera setmana del dispositiu conjunt de seguretat ciutadana dels barris de Ponent, batejat com a Pondus. Entre el 22 i el 28 d’octubre han posat 24 denúncies per infraccions en matèria de prevenció de la covid-19, quatre denúncies conductes incíviques i catorze en matèria de trànsit. A més, s’han inspeccionat cinc establiments i s’han fet 104 identificacions a la via pública. El dispositiu també ha permès obrir quatre diligències judicials per requeriments de localització, esbrinament de domicili i parador, i s’ha fet una detenció per una ordre judicial de recerca i detenció.

El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha destacat que “aquesta primera setmana de dispositiu ha començat a donar els seus fruits amb múltiples actuacions que tenen com a objectiu donar resposta a la percepció d’inseguretat que els veïns dels barris de Ponent ens van fer arribar”. L’operatiu Pondus s’estructura en dispositius conjunts intensius en matèria de seguretat als diferents barris de Ponent. Cada barri disposa del seu propi dispositiu, en funció de l’anàlisi policial i demandes veïnals. En cada dispositiu hi participen dotacions logotipades de cada cos policial, reforçades per agents de paisà. Aquestes dotacions realitzen controls estàtics als accessos i també controls dinàmics i tasques de patrullatge. A més també s’hi incorpora diàriament un equip de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra que també reforça l’operatiu.