Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La Guàrdia Urbana de Reus aixeca 1.900 actes contra actes incívics fins al juliol

ACN Reus.-La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat 1.893 actes contra actes incívics, especialment vinculats a l’oci nocturn, entre els mesos de gener i juliol. Durant tot l’any 2018 la […]

Avatar
Agències 12/08/2019

ACN Reus.-La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat 1.893 actes contra actes incívics, especialment vinculats a l’oci nocturn, entre els mesos de gener i juliol. Durant tot l’any 2018 la policia va aixecar 2.557 actes relacionades amb incompliments de l’ordenança de civisme. El consum d’alcohol (784) i orinar (543) a la via pública continuen sent els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana, seguits per embrutar la via pública (79) i les molèsties per sorolls (49). També s’han aixecat 38 actes per oferir relacions sexuals a la via pública i 27 a persones que en sol·licitaven.

Segons el govern municipal, les instruccions de mantenir la pressió policial estan motivades per la voluntat de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals. La prioritat de la Guàrdia Urbana és treballar en la conscienciació ciutadana. El gruix dels comportaments incívics denunciats estan vinculats a l’oci nocturn. Tot i això, segons el consistori els problemes no solen provenir dels locals sinó dels clients que no respecten el descans dels veïns quan surten o es troben al carrer. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana manté els contactes amb els propietaris dels locals per conscienciar de la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats.