Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Guàrdia Urbana de Lleida va posar prop de 2.000 denúncies per incomplir les restriccions durant l’estat d’alarma

ACN Lleida.-La Guàrdia Urbana de Lleida va identificar 2.495 persones i va controlar 20.753 vehicles durant l’estat d’alarma. Aquestes actuacions es van traduir en 1.992 denúncies, 11 detencions i també […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Lleida.-La Guàrdia Urbana de Lleida va identificar 2.495 persones i va controlar 20.753 vehicles durant l’estat d’alarma. Aquestes actuacions es van traduir en 1.992 denúncies, 11 detencions i també es van imputar càrrecs a altres 21 persones, en aquests tres mesos, per l’incompliment del Real Decret 463/2020, que establia les limitacions sobre mobilitat i seguretat. El cos també va inspeccionar 646 establiments públics i va aixecar 23 actes per incompliment del confinament, segons el balanç d’actuacions presentat aquest divendres a la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme de la Paeria. Els voluntaris de Protecció Civil van dedicar 2.165 hores a realitzar 318 serveis fins a l’inici de l’etapa de represa.

Els serveis duts a terme pels voluntaris de Protecció Civil van consistir des de gestionar i trametre la informació procedent del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i de les ordres ministerials, fins a l’elaboració de diversos protocols operatius. En aquests s’inclouen els espais habilitats per a l’allotjament de temporers, l’assessorament d’activitats col·lectives (revetlles, oci nocturn o piscines recreatives) i de mesures de seguretat adaptades a la covid-19 (punts de venda de material pirotècnic).Els serveis més destacats dels voluntaris de Protecció Civil es van centrar en la vigilància i control dels accessos al pavelló Agnès Gregori –va funcionar entre el 16 de març i el 29 del mateix mes com a refugi per a les persones sense sostre-, on van intervenir 56 voluntaris, que van dedicar 616 hores.Protecció Civil també es va encarregar del repartiment de mascaretes a les estacions de Renfe, autobusos i en el servei de bus urbà en diferents dies; a les residències geriàtriques de la ciutat i de Sucs, i als centres cívics de Balàfia, Pardinyes i el Centre Històric, on es van distribuir entre la població infantil. Un servei en què van participar 15 voluntaris, durant 95 hores.Altres actuacions de Protecció Civil van ser el repartiment d’aliments i control de les mesures de seguretat al Banc dels Aliments, on van intervenir 152 voluntaris, que van dedicar 762 hores; la col·laboració amb la Guàrdia Urbana en mantenir les mesures de seguretat al mercat de fruites i verdures o la recollida de mostres PCR i el lliurament dels resultats als temporers de la Plaça del Dipòsit, entre altres.