Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Guàrdia Urbana de Lleida incorpora 31 nous agents i el cos arriba als 230 afectius

ACN Lleida.-La Guàrdia Urbana de Lleida compta des d’aquest dilluns amb 230 efectius després de la presa de possessió de 31 nous i noves agents que s’ha celebrat al Baluard […]

Avatar
Agències 03/08/2020

ACN Lleida.-La Guàrdia Urbana de Lleida compta des d’aquest dilluns amb 230 efectius després de la presa de possessió de 31 nous i noves agents que s’ha celebrat al Baluard de la Reina de la Seu Vella. Onze dels policies que s’hi incorporen provenen d’altres cossos de seguretat a través d’un procés de mobilitat administrativa. L’alcalde Miquel Pueyo ha qualificat l’acte d'”històric”, ja que representa la renovació d’un 15% de la plantilla de cos de la Guàrdia Urbana “en un any tan difícil i tan complicat de gestió en molts altres aspectes”, ha dit. També ha assenyalat que amb els nous efectius fan que ara el cos “reflecteixi més la diversitat de la ciutat”.

Pueyo ha dit que la Guàrdia Urbana de Lleida “s’enorgulleix de la seva proximitat a la ciutadania, de fer de les tasques de diàleg, mediació, auxili i protecció civil una de les seves principals raons de ser i que la fan ser ben valorada pels lleidatans”.Així mateix, ha animat els nous policies “a no perdre mai de vista aquest ideal del servei públic per davant de tot i allunyar tant com sigui possible tota temptació d’actuar amb altivesa, condescendència o superioritat”. El cos de la Guàrdia Urbana de Lleida és el quart més antic de l’estat espanyol, per darrere dels de Madrid, Barcelona i Bilbao.En començar l’acte, l’alcalde de Lleida ha passat revista a la formació de la Guàrdia Urbana i, tot seguit, s’han lliurat les plaques policials als nous agents que han estat acompanyats de les seves famílies. Pueyo els ha encoratjat a exercir la nova feina amb “honradesa, cortesia, prudència, energia i caràcter”, citant una acta de selecció de personal del mateix cos de l’any 1911.En el seu discurs, Miquel Pueyo ha agraït els serveis i la dedicació als i les agents que s’han jubilat darrerament. Així mateix, el paer en cap ha assenyalat que la progressiva incorporació de dones al cos de la Guàrdia Urbana “és extremadament important, natural i desitjable”. En concret, avui s’han incorporat dues agents del total de 31.A més de l’alcalde Pueyo, han assistit a la presa de possessió els tinents d’alcalde Toni Postius i Sandra Castro i el regidor Joan Ramon Castro, en representació del govern de la Paeria; el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, i els regidors Cristina Morón, Ángeles Ribes i Xavier Palau. Per part del cos de Mossos d’Esquadra han estat presents Jordi Dalmau, sotscap de la regió policial de Ponent, i Xavier Ribelles, cap de l’Àrea Bàsica Policial de Segrià, Garrigues i Pla d’Urgell.