Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va posar 750 denúncies a conductors de patinets elèctrics durant l’any passat

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat va posar l’any passat un total de 750 denúncies a conductors de patinets elèctrics que circulaven de forma incorrecta. La […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat va posar l’any passat un total de 750 denúncies a conductors de patinets elèctrics que circulaven de forma incorrecta. La majoria de casos, sancionats amb multes d’entre 80 i 200 euros, van ser per no respectar el semàfor vermell, conduir de manera negligent o usar auriculars. També van ser recurrents les infraccions per circular per zona de vianants o voreres, anar més d’una persona al vehicle, no obeir el senyal de direcció prohibida, no portar llums de nit i circular en ziga-zaga entre vehicles o vianants. Més puntuals han estat les sancions de 500 euros per conduir de manera temerària o en sentit contrari, o les de 1.000 euros a conductors que anaven beguts o drogats.

L’Ajuntament remarca que la Guàrdia Urbana desplega sistemàticament diverses campanyes i controls sobre l’ús dels patinets elèctrics. Durant l’últim trimestre del 2020, els agents van aturar 403 patinets, dels quals 101 conductors van acabar denunciats i 176 van rebre un advertiment de sanció.El consistori recorda que el 2 de gener va entrar en vigor el nou reglament estatal de circulació dels patinets elèctrics. Amb la nova normativa, es prohibeix l’ús per voreres i zones de vianants, es limita l’ús a un sol ocupant i es limita la velocitat a 25 km/h. A més, els conductors no poden usar telèfons mòbils ni auriculars i estan obligats a passar els controls d’alcoholèmia i drogues.

Relacionats