Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

La Guàrdia Urbana de Barcelona inspecciona 51 autobusos escolars i aixeca 13 denúncies

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) ha inspeccionat entre el 23 i el 30 de novembre 51 autobusos i minibusos escolars per garantir i millorar la seguretat dels viatgers, […]

Avatar
Agències 05/12/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) ha inspeccionat entre el 23 i el 30 de novembre 51 autobusos i minibusos escolars per garantir i millorar la seguretat dels viatgers, i ha interposat un total de 13 denúncies. Més de la meitat de les sancions han estat per alguna infracció “de les condicions dels vehicles”. Els agents de la GUB han posat especial èmfasi en controlar la documentació del conductor i vehicle de transport escolar (permisos administratius d’Ajuntament o Generalitat, ITV específica i pòlissa d’assegurança en regla), estat dels pneumàtics, presència d’acompanyant major d’edat, activació dels dispositius d’emergència en les parades o la utilització dels cinturons de seguretat (obligatori en els busos o minibusos que en portin).

Les patrulles de la Guàrdia Urbana de Barcelona també han supervisat les condicions de realització del servei de transport escolar, l’estat dels conductors, així com la realització de les parades al llocs determinats i en les degudes condicions de seguretat. La campanya d’inspecció de transport escolar s’ha realitzat fent especial incidència en les hores d’entrada i sortida dels centres d’ensenyament.