Dimarts, 19 d'octubre de 2021 - Edició 1181
La República

La Guàrdia Urbana de Barcelona incorpora 237 nous agents i ja supera els 3.200

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona ha incorporat 237 nous agents a la plantilla, que ja supera els 3.200 efectius. L’acte de benvinguda a la nova promoció, presidit per l’alcaldessa […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona ha incorporat 237 nous agents a la plantilla, que ja supera els 3.200 efectius. L’acte de benvinguda a la nova promoció, presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha tingut lloc aquest dijous a la tarda. El 41% del nou grup d’agents, 96, són dones, el percentatge més alt de la història del cos, segons assegura l’Ajuntament de la capital catalana. Colau ha demanat als nous urbans que sentin “l’orgull de passar a formar part d’un cos amb una trajectòria admirable, que recentment ha demostrat una actuació extraordinària en uns temps anòmals i desconeguts com els de la pandèmia, i els fenòmens que s’han derivat de la progressiva tornada a la normalitat”.

La majoria dels 237 agents començaran la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials del cos de policia barceloní acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a funcionaris de carrera. Els nous agents es destinaran a fer tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans.Segons les dades de l’Ajuntament de Barcelona, el 68,36% dels nous membres de la Guàrdia Urbana tenen entre 25 i 35 anys, el 30,37% entre 36 i 45 anys i el 40,5% disposen de titulació universitària.El tinent d’Alcaldia Jaume Collboni, també present a l’acte, ha destacat el compromís “ferm” en la lluita contra la inseguretat del govern municipal. “Arribeu en un moment importantíssim. Teniu l’objectiu de garantir la convivència i la seguretat als carrers de la nostra ciutat. Barcelona ha viscut moments complicats en matèria de seguretat on la necessitat de comptar amb més efectius s’ha fet palesa, per aquest motiu celebrem la vostra incorporació”, ha dit.