Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Guàrdia Urbana de Barcelona comença a enviar els atestats als jutjats telemàticament

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) comença a utilitzar aquest dilluns el sistema que fins ara només feien servir els Mossos d’Esquadra per enviar els atestats telemàticament als jutjats […]

Avatar
Agències 01/06/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) comença a utilitzar aquest dilluns el sistema que fins ara només feien servir els Mossos d’Esquadra per enviar els atestats telemàticament als jutjats dels diferents partits judicials. La prova pilot durarà fins el 6 de juliol i ha de permetre detectar i solucionar les possibles incidències que es donin en el procés d’intercanvi de dades amb el departament de Justícia. La GUB serà la primera organització d’àmbit local en incorporar-se a l’enviament d’atestats telemàtics a través del Nucli d’Informació Policial (NIP) ja que és el cos policial, després dels Mossos d’Esquadra, que instrueix més procediments.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar el desplegament territorial de la primera fase del projecte ‘Atestat Telemàtic’ en el marc del Pla de millora del Procés de Modernització de l’Administració de Justícia a Catalunya, impulsat pel departament de Justícia el 2018. Es tracta d’una passarel·la tecnològica d’intercanvi d’informació entre el Departament de Justícia i la NIP.