Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La Guàrdia Civil reprèn la recerca de l’excursionista de les Franqueses perdut a la Serra de Béjar, a Salamanca

ACN Barcelona – La Guàrdia Civil de Salamanca ha reprès aquest dimarts la recerca de l’excursionista de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) perdut a la Serra de Béjar des […]

Agències 10/01/2023

ACN Barcelona – La Guàrdia Civil de Salamanca ha reprès aquest dimarts la recerca de l’excursionista de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) perdut a la Serra de Béjar des del 29 de desembre, segons han explicat a l’ACN fonts del cos de seguretat. Efectius dels Grups de Rescat Especial d’Intervenció a Muntanya (GREIM) s’han desplaçat fins a l’indret de recerca i han pogut continuar buscant l’home de 45 anys amb l’ajut d’un helicòpter. La cerca, però, ha estat infructuosa. El dispositiu actua a altures superiors als 2.000 metres i s’enfronta a condicions climàtiques adverses. Això fa que els responsables dels equips hagin acordat fer una avaluació diària de la situació en funció de la qual es decideix si aquell dia s’activa o no el dispositiu.

Les condicions de la muntanya ja van obligar a suspendre dies enrere la recerca, en una decisió criticada per la família de l’excursionista. En un comunicat, els familiars explicaven diumenge passat que tampoc hi estava d’acord el Govern de la Generalitat, que a través de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, els havia fet arribar la voluntat de l’executiu català d’intentar revocar la decisió.