Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

La Guàrdia Civil registra la incineradora del Besòs per cercar proves sobre presumptes irregularitats mediambientals

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Agents de Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil estan duent a terme des de primera hora d’aquest dimecres un registre a les instal·lacions de la incineradora pública de Tersa, situada entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs. Ho ha avançat ‘El Periódico’ i ho han confirmat a l’ACN fonts policials. Aquesta intervenció s’emmarca en la causa que investiga si la planta va cometre presumptes irregularitats que haurien comportat emissions de partícules contaminants a l’atmosfera per sobre del que permet la llei. El passat mes d’abril l’Audiència de Barcelona va estimar un recurs de l’acusació perquè el cos policial efectués aquest registre. L’empresa és titularitat de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

El president de Tersa i regidor d’Emergència Climàtica de Barcelona, Eloi Badia, i el cap d’explotació de la fàbrica figuren com a investigats per un presumpte delicte ecològic a la causa oberta. El passat 11 d’abril, Badia va comparèixer davant el jutge que instrueix aquest cas i va assegurar que les emissions de la planta estan dins dels paràmetres permesos. La seva defensa va argumentar que Acció Climàtica havia validat el sistema per mesurar la temperatura de combustió. 

Publicitat

Precisament, segons ‘El Periódico’, amb la intervenció d’aquest dimecres la Guàrdia Civil pretén comprovar els sistemes de control de les temperatures dels forns crematoris i revisar el funcionament de la planta. El rortatiu ha apuntat que la policia també té intenció de rastrejar en arxius informàtics, dispositius electrònics i documents en paper que puguin aportar informació a la investigació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió