Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Guàrdia Civil recupera més de 470 obres d’art en litigi pel llegat Muñoz Ramonet

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha recuperat més de 470 obres d’art i documentació en litigi pel llegat Muñoz Ramonet. Les obres han estat requisades el passat mes de març en […]

Avatar
Agències 02/10/2020

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil ha recuperat més de 470 obres d’art i documentació en litigi pel llegat Muñoz Ramonet. Les obres han estat requisades el passat mes de març en una operació de la Unitat Central Operativa de Patrimoni Històric de la Guàrdia Civil (UCO) i majoritàriament coincideixen amb el llistat d’obres reclamades. Entre les obres s’ha pogut identificar peces que pertanyen a la col·lecció Bosch i Catarineu, de les quals en destaquen diverses de Marià Fortuny i d’Eugenio Lucas, taules gòtiques del XV i del XVI, pintura del segle XIX estrangera com Wintehalter o Morgan, pintura de l’escola espanyola del XVII i XVIII i pintura catalana del segle XIX i XX.

L’acció ha estat coordinada i dirigida pel jutjat número 29 de Barcelona, que instrueix la causa penal interposada l’any 2014 per la Fundació Julio Muñoz Ramonet contra les filles de l’empresari. Com ha explicat el consistori, ja s’ha pogut comprovar, en un primer inventari, que una bona part de les obres recuperades coincideixen amb el llistat de les obres d’art reclamades per la Fundació Muñoz Ramonet i que formen part de la prestigiosa col·lecció d’art Bosch i Catarineu.