Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La gran distribució presenta un projecte de 1.561 MEUR per impulsar la logística sostenible a través dels fons europeus

ACN Barcelona.-L’Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) ha presentat aquest dimecres un projecte de 1.561 milions d’euros per impulsar un sector logístic més sostenible a través els fons Next […]

Agències 17/03/2021

ACN Barcelona.-L’Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) ha presentat aquest dimecres un projecte de 1.561 milions d’euros per impulsar un sector logístic més sostenible a través els fons Next Generation de la Unió Europea. El pla, que ha estat batejat amb el nom de ‘Projecte Integral per una logística sostenible i connectada’, ja s’ha entregat al Ministeri de Transports i té com a objectiu cobrir un total de 33.750 inversions de 3.000 empreses fins al 2023. En aquest sentit l’AECOC proposa que els fons europeus cobreixin el 40% de la inversió -624,6 MEUR-, que preveu actuacions com la renovació del parc de vehicles, la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica o l’optimització del transport de càrregues.

En concret, el sector de la gran distribució té previst renovar el parc de vehicles pesants i lleugers per reduir les emissions de gasos contaminants al voltant d’un 21%. En paral·lel, el pla contempla l’ampliació de punts de recàrrega i la instal·lació de sistemes d’autoconsum i emmagatzematge d’energies renovables per impulsar un nou model energètic. La inversió per canviar la flota de vehicles pesants serà de 742 MEUR, mentre que la renovació del parc de vehicles lleugers i l’ampliació dels punts de recàrrega superarà els 300 MEUR.Per altra banda, l’AECOC vol digitalitzar el transport de càrregues a través del desenvolupament de nous ‘softwares’ per optimitzar les rutes i facilitar les tasques logístiques als magatzems i als punts de venda final. En aquest cas, la inversió sumarà 160 MEUR.Pel director general de l’AECOC, José María Bonmatí, la posada en marxa d’aquest projecte “no només permetria accelerar la necessària transició cap a una logística mediambiental sostenible, sinó que és una oportunitat única per incrementar la competitivitat de les empreses i accelerar la recuperació del país”.