Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

La georgiana ‘Magic Mountain’, millor pel·lícula del 26è DocsBarcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La pel·lícula georgiana ‘Magic Mountain’, de Mariam Chachia i Nik Voigt, s’ha emportat el premi a la millor pel·lícula de la 26a edició del DocsBarcelona, lliurat aquest dissabte al vespre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i dotat amb 5.000 euros. El jurat, presidit per la directora Isabel Coixet, n’ha destacat la “bonica i atmosfèrica cinematografia” i el fet que té “moltes capes sobre persones, la història d’un país i el seu paisatge”, segons ha informat el festival. Alhora, s’ha atorgat una menció especial a ‘La Singla’, un homenatge a la bailaora barcelonina Antonia Singla Contreras que, a més, ha guanyat el Docs del Públic.

L’edició d’enguany del certamen ha programat 26 llargmetratges i 11 curts amb una mitjana de 3.300 assistents per dia i un balanç provisional de 40.000 espectadors, una xifra inferior als 45.000 del 2022.

Publicitat

A banda del premi a millor pel·lícula i el guardó del públic, el DocsBarcelona ha reconegut la producció colombiana ‘Alis’, de Clare Weiskopf i Nicolas van Hemelryck, amb el Docs Latitud. El guardó, dedicat a la millor pel·lícula de la secció dedicada a la producció de la Península Ibérica i l’Amèrica Llatina, destaca el valor de la posada en escena de la proposat, que retrata un grup de noies d’una casa d’acollida de Bogotà. 

El Docs Amnistia Internacional ha estat per a ‘Lyra’, dirigida per Alison Millar, per la defensa que fa del periodisme 25 anys després dels acords de Divendres Sants a Irlanda del Nord.

‘Who I am not’ ha estat guardonada amb el Premi Nou Talent, destinat als directors debutants de la Secció Oficial Panorama. La seva autora, Tünde Skovran, ha estat reconeguda per un film sobre la identitat amb un gran sentit de l’humor en un entorn dur i ple de prejudicis.

Per la seva banda, ‘Polish Prayers’, de Hanka Nobis, s’ha endut el Premi del Jurat Jove Docs Barcelona-Reteena, atorgat per joves d’entre 16 i 21 anys. ‘Avashesh’, de Dhanraj Barkote, ha guanyat el DOC-U, mentre que ‘Rebellion’, de Maia Kenworthy, ha estat reconeguda amb el DOCS&Teens atorgat pels alumnes d’ESO i Batxillerat del DocsBarcelona. Finalment, el Premi Docs del Mes, atorgat pel públic assistent a les projeccions de la xarxa de 70 sales del DocsBarcelona del Mes l’any 2021, ha anat a parar a ‘Rock per mil’.

Els guardons d’Indústria DocsBarcelona 2023 han premiat sis projectes: ‘Past Future Continuous’, ‘A Poem For Little People’, ‘The Song Of The Hands’, ‘New Adam’, ‘UNICORN – Breaking The Law Is Our Business’ i ‘Tarantula: The Venom, The Woman And The Tambourine Man’.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió