Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

“La gent compra el doble o el triple per por a un confinament”, expliquen els botiguers dels mercats de Barcelona

ACN Barcelona.-Els mercats de Barcelona han notat un increment notable en les vendes al llarg d’aquesta setmana. “Els clients compren el doble o el triple aquests últims dies per por […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Barcelona.-Els mercats de Barcelona han notat un increment notable en les vendes al llarg d’aquesta setmana. “Els clients compren el doble o el triple aquests últims dies per por a un possible confinament” a causa del coronavirus”, explica a l’ACN un carnisser que fa més de 40 anys que treballa el Mercat del Poblenou, Ramon Muntaner. Com ell, la resta de comerciants d’aquest espai han vist com els arribava una mica més gent i, sobretot, comandes més abundoses. “Amb el tancament dels col·legis la cosa s’ha agreujat”, afegeix Muntaner, tot i que també envia un missatge de tranquil·litat. “De moment no hi haurà problemes de subministrament, perquè precisament tenim molt d’estoc”, assegura.

En la mateixa línia s’expressa Emili Puchal, propietari d’una botiga de llegums i plats precuinats a pocs metres. “Si ara suspenguessin el repartiment de mercaderies, nosaltres podríem continuar subministrant aliments durant molts dies sense cap mena de problema”, assegura. El propietari d’aquest establiment, però, opina que ara “no és necessari” acumular grans quantitats de menjar sense control i apunta que, si molta gent manté aquest comportament, el més probable és que les vendes acabin disminuint els pròxims dies.Tot i les constants crides a la calma per part de l’Administració Pública, hi ha gent que prefereix ser previsora. És el cas de l’Arian, una estudiant de la Universitat de Barcelona (UB) que ha decidit emplenar el rebost. “Avui he comprat el mateix de sempre, però en comptes d’una ració, n’he agafat dues”, explica. “A Itàlia ha anat tot molt ràpid, i crec que és millor comprar menjar ara per a dues setmanes i després quedar-se a casa”, afegeix.Amb més vendes o no, els establiments agroalimentaris també han pres una sèrie de mesures per mantenir uns estàndards d’higiene que permetin una compra més segura. És el cas de la fruiteria del Mercat del Poblenou, que ofereix un parell de guants a cada client que entra a la botiga. Malgrat tot, la seva encarregada, Gabriela Millán, demana més ajuda per part de l’Administració Pública. “M’agradaria que poguéssim tenir gel desinfectant perquè la gent es pugui netejar bé les mans”, diu.Malgrat l’augment en el volum de compres, els comerciants dels mercats asseguren que l’ambient que es respira “és molt semblant a l’habitual”. Tots, però, tenen el mateix dubte. “No sabem si la setmana vinent la cosa canviarà”, comenten.