Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La Generalitat s’adhereix a Electronics Watch per garantir els criteris ètics en la compra de productes electrònics

ACN Barcelona.-La Generalitat s’ha adherit a Electronics Watch per “garantir el compliment dels criteris ètics i de consum responsable en la compra de productes electrònics”. Així ho ha explicat el […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-La Generalitat s’ha adherit a Electronics Watch per “garantir el compliment dels criteris ètics i de consum responsable en la compra de productes electrònics”. Així ho ha explicat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda Pere Aragonès, durant la inauguració de la Conferència Anual d’Electronics Watch 2019, on ha detallat que amb l’adhesió es busca millorar les compres socialment responsables de productes d’equip TIC, augmentar la transparència en les cadenes de subministrament dels productes electrònics adquirits i exercir un lideratge visible en la contractació pública socialment responsable. Electronics Watch és una entitat internacional sense ànim de lucre de supervisió independent que vetlla per assegurar la compra èticament responsable de productes electrònics.

L’acord entre l’administració catalana i l’entitat implica els departaments de la Vicepresidència i Economia, Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i Polítiques Digital i Administració Pública. En la inauguració, Aragonès ha assegurat que avui el compromís del Govern per la responsabilitat social, la sostenibilitat i la innovació “és inequívoc” i ha posat com a exemple que “gairebé set de cada deu euros que es van gastar el 2018 en contractació pública incloïen clàusules socials”. Tot i això, ha advertit que “cal seguir avançant en la incorporació de nous criteris ètics i de consum responsable en la compra pública”.