Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La Generalitat reforça amb 7 MEUR la línia d’ajuts per a restauració, estètica i botigues de centres comercials

ACN Barcelona.-La Generalitat ha reforçat amb set milions d’euros la línia d’ajudes corresponent als mesos d’octubre, novembre i desembre per a restaurants, centres d’estètica i botigues de centres comercials. Segons […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-La Generalitat ha reforçat amb set milions d’euros la línia d’ajudes corresponent als mesos d’octubre, novembre i desembre per a restaurants, centres d’estètica i botigues de centres comercials. Segons ha informat el Departament d’Empresa i Coneixement en un comunicat, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts l’ampliació de les línies, que ja sumen un import global de 107 MEUR. En concret, la Generalitat ha reforçat amb un milió d’euros la primera línia d’ajudes oberta el passat 29 d’octubre –de 40 MEUR- i amb set milions d’euros la segona línia oberta el 19 de desembre –de 60 MEUR-. Segons dades de la Generalitat, les dues línies sumen gairebé 34.000 beneficiaris.

La primera línia d’ajuts –ara passa a 41 MEUR- va destinada a la restauració i als centres d’estètica i bellesa. En aquest cas, cada establiment rebrà un pagament únic de 1.500 euros. Pel que fa a la segona línia –ara de 66 MEUR-, els beneficiaris també són restaurants, que rebran un pagament únic de 2.000 euros; els centres d’estètica i bellesa, amb una subvenció de 1.500 euros per establiment, i les botigues de centres comercials, que percebran 3.000 euros.Fins ara, la Generalitat ha completat els pagaments corresponents al primer tràmit, mentre que assegura que el segon pagament es farà al llarg d’aquesta setmana de forma automàtica. Per sectors, un 82% de les ajudes han estat per a bars, restaurants i cafeteries, un 16% per a centres d’estètica i un 2% per a botigues ubicades dins de centres comercials.