Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La Generalitat potencia la coordinació entre els Guardamolls i els Mossos per augmentar la seguretat als ports

ACN Barcelona – El president de Ports de la Generalitat, Marc Sanglas, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, han firmat aquest divendres un protocol per potenciar la […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – El president de Ports de la Generalitat, Marc Sanglas, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, han firmat aquest divendres un protocol per potenciar la col·laboració entre el personal de Guardamolls i els Mossos d’Esquadra. Segons expliquen en un comunicat, la col·laboració es proposa a partir de valorar que el personal de Guardamolls, encarregat d’inspeccionar i vigilar les infraestructures portuàries, disposa d’informació que és important poder-la traslladar amb la màxima diligència als Mossos. L’objectiu és augmentar el control de la seguretat en les zones portuàries que són competència de la Generalitat.

En el protocol, han acordat articular un canal telefònic directe perquè el personal de Guardamolls es pugui comunicar de manera immediata amb les sales de comandament territorials. També estableixen un mecanisme de correu electrònic que permetrà facilitar informació relacionada amb l’activitat inspectora o de gestió d’una emergència i qualsevol altra necessitat de comunicació mútua. 

Entre els incidents en què col·laboraran de manera directa, hi ha identificacions de persones que es trobin en àrees restringides i que no es vulguin identificar; persones que hagin comès una infracció administrativa i alertes de la presència de carteristes o persones que cometin robatoris a les instal·lacions o embarcacions. 

També, en baralles o discussions entre persones o amb el personal de seguretat, sense lesions -en cas que n’hi hagi, es vehiculà a través del 112-; localització d’objectes sospitosos a les instal·lacions i detecció de persones vulnerables o de menors de 14 anys en situació de risc.