Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La Generalitat ofereix mediadors gratuïts durant sis mesos per resoldre conflictes telemàticament

ACN Barcelona.-El Departament de Justícia, a través del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, ha posat en marxa el programa ‘Mediació i covid-19’, adreçat a les persones que […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Justícia, a través del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, ha posat en marxa el programa ‘Mediació i covid-19’, adreçat a les persones que pateixin un conflicte durant la pandèmia i estiguin disposades a gestionar-lo per mitjà de la mediació telemàtica. Excepcionalment aquest programa és gratuït durant sis mesos des que acabi l’estat d’alarma. Els usuaris poden triar el mediador entre els que estan registrats a la web i també poden triar el seu perfil: psicologia, pedagogia, educador, treballador social o advocacia.

El Col·legi de Psicologia de Catalunya recomana triar un perfil de psicòleg perquè aquests professionals garanteixen la comprensió dels conflictes interpersonals, tenen una “base sòlida en comunicació i profund coneixement del comportament humà i de les relacions interpersonals, fonamentals per a la creació d’un clima de diàleg”. També coneixen les tècniques de la psicologia i la conflictologia legal i jurídica, tenen capacitat per apropar posicions i millorar les relacions personals, i un enfocament terapèutic amb mirada objectiva i neutral.