Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

La Generalitat obrirà durant el 2021 tres serveis dirigits a homes que tenen conductes masclistes

ACN Barcelona.-La Generalitat obrirà el 2021 serveis dirigits a homes amb conductes masclistes, segons ha explicat el secretari general de Treball, Afers Socials i Família, Oriol Amorós, en declaracions a […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Barcelona.-La Generalitat obrirà el 2021 serveis dirigits a homes amb conductes masclistes, segons ha explicat el secretari general de Treball, Afers Socials i Família, Oriol Amorós, en declaracions a TV3. Ha indicat que es començarà amb tres serveis i que estaran oberts “a qualsevol home que els necessiti”. El secretari ha afirmat que s’ha d’anar més enllà d’atendre les víctimes i que cal oferir un servei dirigit als homes per prevenir quan hi ha “consciència de tenir conductes que no són saludables, no són acceptables o relacions possessives”. Els serveis busquen treballar les noves masculinitats per prevenir les violència masclistes, amb l’assessorament i acompanyament d’un comitè d’expertes i experts. “Hem d’anar als causants”, ha dit Amorós.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha destacat en una visita posterior a Terrassa la importància d’aquests nous serveis perquè permetran “treballar amb l’agressor des d’una perspectiva voluntària i sempre que el cas no estigui judicialitzat”. Ha afegit que es començaran tres programes pilot, que seran voluntaris i que permetran “actuar amb l’altra cara de la violència masclista, amb l’objectiu d’anar a l’arrel del problema”. A Barcelona ja funciona un servei d’aquestes característiques, que el darrer any va atendre 253 homes.Nou SIE a TerrassaPel que fa al Servei d’Intervenció Especialitzada ubicat a Terrassa que ha visitat el conseller, compta amb un equip de nou professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret. Aquest ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també als seus fills i filles a càrrec.D’altra banda, la conselleria ha informat que la Xarxa d’atenció a les oficines de Treball per a les dones en situació de violència masclista ha atès 3.217 dones des que es va crear el juny del 2019 i fins a 1 de novembre de 2020. Aquest servei ofereix atenció personalitzada, permanent i confidencial perquè les dones víctimes de violència masclista puguin treballar en les millors condicions per mitjà de diversos programes de foment de l’ocupació.