Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Generalitat manté activat l’episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat manté activat l’episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya declarat aquest dissabte. Els nivells de partícules PM10 que s’estan mesurant són encara […]

Avatar
Agències 26/01/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat manté activat l’episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya declarat aquest dissabte. Els nivells de partícules PM10 que s’estan mesurant són encara alts en diferents estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i el departament preveu que la intrusió de pols d’origen africà que els està provocant persisteixi, de moment, durant aquest diumenge. Des de Territori es recomana per tant continuar moderant l’activitat física a l’aire lliure, sobretot la de persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars, i desplaçar-se a peu o amb bicicleta o fent ús del transport públic. És a dir, reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

L’episodi es va declarar dissabte després de registrar 23 superacions del valor límit diari (50 micrograms per metre cúbic) de PM10 a estacions de la Zona de Protecció Especial de la Conurbació de Barcelona, així com a diferents punts de la resta de Catalunya. En alguns d’aquests punts de mesurament, els nivells van ser superiors al valor de 80 micrograms per metre cúbic de mitjana diària a la Zona de Protecció Especial de la Conurbació de Barcelona.