Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La Generalitat inverteix 275.000 euros per impulsar dos nous ‘hubs’ de mobilitat i salut al BCN Tech City

ACN Barcelona.-Barcelona Tech City ha anunciat aquest dilluns que impulsarà dos nous ‘hubs’ especialitzats en salut i mobilitat urbana, uns espais que es posaran en marxa l’any 2022. Per fer-ho, […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-Barcelona Tech City ha anunciat aquest dilluns que impulsarà dos nous ‘hubs’ especialitzats en salut i mobilitat urbana, uns espais que es posaran en marxa l’any 2022. Per fer-ho, l’organització ha signat un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, que a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- invertirà 275.000 euros durant els pròxims dos exercicis. El nou espai –també anomenat ‘pier’- destinat al sector de la salut s’ubicarà a l’antiga seu del Departament de Polítiques Digitals, al número 26 de la via Laietana, i ocuparà 6.000 metres quadrats. Les obres de remodelació de l’edifici, propietat de Núñez i Navarro, ja estan en marxa. Pel que fa al ‘hub’ de mobilitat, la seva ubicació s’ha de definir.

La construcció d’aquests dos nous espais s’emmarca dins el projecte Urban Tech Campus, impulsat per BCN Tech City. Aquest programa té com a objectiu impulsar una xarxa de ‘hubs’ d’innovació especialitzats en sectors o tecnologies de gran potencial. A hores d’ara, l’organització gestiona el Pier01 i el Pier03 a la zona marítima de la capital catalana, així com el club social El Palauet, situat a Passeig de Gràcia. A banda, està a punt de començar les obres del Pier05, que tindrà com a seu la Borsa de Barcelona i funcionarà com a ‘hub’ del sector ‘fintech’.Pel conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, la posada en marxa d’aquests dos nous espais suposarà “un pas endavant de Catalunya en la seva aposta per la innovació i la tecnologia”. Alhora, ha definit la salut i la mobilitat com “dos dels sectors que determinaran com serà la Catalunya de les pròximes dècades”.Per la seva banda, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha subratllat que projectes com aquests “han de contribuir a accelerar la transformació digital i la incorporació de tecnologia disruptiva a sectors prioritaris de la indústria”.Des de Barcelona Tech City remarquen “l’èxit i la importància que han adquirit el Pier01 i el Pier03 i el futur Pier05” com a pols d’inversió. “Han demostrat que Barcelona té el potencial per ser el ‘hub’ tecnològic i emprenedor més important del sud d’Europa”, ha assegurat el president de l’organització, Miguel Vicente. Finalment, el conseller delegat de Barcelona Tech City, Miquel Martí, ha destacat que el fet de comptar amb el suport d’ACCIÓ permetrà a l’associació “créixer amb molta solvència”.